BK Wok Cuisson Ø 33 cm

BK Wok Cuisson Ø 33 cm

De BK Wok Cuisson van 33 cm doornsede is gemaakt van zwaar gietijzer, wat betekent dat het de warmte bijzonder goed vasthoudt. Vanwege de hoge thermische massa, zul je een paar minuten geduld moeten hebben om deze wok op te warmen op het fornuis. Nadat deze warm is, wordt je beloond met een langdurige hoge woktemperatuur, voor echt aziatisch wokken. Maar ook op een lager vuurtje is deze pan ideaal voor sudderen. Op een hoge hitte kan je voedsel in de pan gooien, zonder bang te zijn dat de wok zal afkoelen, zo wok je snel gerechten zonder dat het vocht, smaak en vitaminen kunnen ontsnappen. Aanbraden op het fornuis ligt ook binnen de mogelijkheden van deze wok. Dit alles vereist slechts geduld.

Voordelen gietijzeren wok

Het is een gietijzeren wok, waardoor de warmte geconcentreerd wordt op de bodem en omhoog taps uit de zijkanten. Je bepaalt hoe je je eten kookt door waar het te situeren ten opzichte van de onderkant / midden. Het niet-gladde oppervlak van de wok maakt dit mogelijk, want je kunt eten schuin op de zijkanten plaatsen om zo de hoeveelheid warmte waaraan het wordt blootgesteld te verminderen, en het eten blijft op z’n plaats, in plaats van terug te vallen naar beneden, zoals met een teflon-gebaseerd anti-aanbaklaag.

Doorat deze pan geen anti-aanbaklaag heeft kan deze worden gebruikt tot zeer hoge temperaturen en in de oven. Ook metalen keukenaccessoires zoals lepels en spatels kunt je zonder de wok te beschadigen gebruiken. Deze gietijzeren wokpan is bijzonder duurzaam.

Grote inhoud

De Cuisson wok van Bk heeft een inhoud van maar liefst 4 liter. En is daardoor geschikt voor zowel grote als kleine gerechten. Indien je een wok met anti-aanbaklaag gewend bent dan is het kokken op een gietijzeren wok wellicht een overstap en even wennen. Maar door het koken op hoge temperaturen krijgen de ingrediënten niet de tijd om aan te koeken. Het beste is om de wok met warm water af te wassen zodat deze altijd een beetje vettig aan de binnenzijde blijft. Dit vormt als het ware een natuurlijke anti-aanbaklaag.

Specificatie BK Cuisson

  • Doornsede van 33 cm
  • Inhoud van 4 liter
  • Materiaal van gietijzer en emaille
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie en oven
  • Ambachtelijk gegoten gietijzer

Naar de aanbieding