Emile Henry Fondue Set

Emile Henry Fondue Set

De Emile Henry Fondue Set is een mooie fondueset vervaardigd in Frankrijk. De caquelon (pot) is van aardewerk dat wordt beschouwd als het meest juiste of traditionele materiaal voor het maken van een kaasfondue. Het is wat ze normaal gesproken gebruiken in Zwitserland voor kaasfondue. Deze fonduepan heeft een inhoud van 2,5 liter, dit is voldoende voor 6 personen en wordt dan ook geleverd inclusief 6 vorken.

  • Materiaal van keramiek
  • Inclusief rechaud (stand) en 6 vorken
  • Doorsnede van 24 cm
  • Ook geschikt voor chocoladefondue

Ideaal voor kaasfondue

De geëmailleerde, gietijzeren caquelons of fonduepannen gemaakt door verschillende andere fabrikanten zijn beter geschikt bij gebruik met olie of bouillon van vlees of of het koken van vis. Dit is deels te wijten aan het feit dat gietijzer, wanneer verwarmd, warmte uitstekend vasthoudt. Bijgevolg is het niet snel reageert op een temperatuurdaling, d.w.z. het verlagen van de hitte. Dat is de reden waarom een ​​gietijzeren koekenpan ideaal is voor het bakken van steaks, – het raakt niet zoveel warmte kwijt als een roestvrij stalen pan bij het plaatsen van een koude biefstuk in de pan. Terwijl een pot of pan met hoge thermische retentiekwaliteiten een voordeel kan bieden in bepaalde vormen van koken, zou dit een nadeel kunnen zijn bij het maken van kaasfondue. Indien de warmte een beetje te hoog wordt wanneer de kaas smelt, waardoor je de warmtebron moet verlagen van de pot, zal dit voor een paar mintuten geen effect hebben omdat gietijzer de warmte vasthoudt. In de tijd dat de pot afkoelt kan dit al een negatief effect hebben op de kwaliteit en smaak van de gesmolten. Zelfs tijdens het eten van fondue, zal je merken dat je de warmte periodiek diente te verlagen om te voorkomen dat het tijdens het koken van de kaas schroeiplekken op de kaas ontstaan op de bodem van de pot, dit is in het bijzonder het geval wanneer het grootste deel van de kaas in de pot is opgegeten en je de bodem in zicht krijgt. Daarom is deze aardewerken Emile Henry fondue set ideaal. Hoewel aardewerk ook relatief hoge thermische retentie eigenschappen en een bepaalde hoeveelheid warmte vasthoudt, heeft het verlagen van de vlam een ​​onmiddellijk effect in tegenstelling tot een gietijzeren fonduepan.

Emile Henry aardewerk caquelon

Naast het bovenstaande, is het kenmerkend voor de Emile Henry aardewerk caquelon dat deze direct kan worden gebruikt op een gas, elektrische of halogeen zone om de kaas smelten (De emile Henry caquelon kan niet gebruikt worden op inductie). Sommige aardewerk potten kunnen niet direct worden gebruikt op diverse kookzones en scheuren bij gebruik op zo’n manier. Dit betekent dat wanneer je een kasfondue wilt maken in aardewerk potten van andere fabrikant potten je de kaas eerst moet smelten in een aparte pot en vervolgens deze te verplaatsen mnaar de caquelon. De Emile Henry elimineert die stap omdat deze direct op de gasbrander of kookzone kan worden gezet.

Met betrekking tot de andere componenten, het rechaud (stand) is adequaat en voldoende stevig, deze is prima en werkt goed. De fondue vorken zijn erg leuk. Hoewel gemaakt van roestvrij staal, zien ze er op het eerste gezicht bijna uit als smeedijzer.

Naar de aanbieding