Le Creuset Braad/stoofpan Ø 24 cm

Le Creuset Braad/stoofpan Ø 24 cm

Speciaal ontworpen om de slow-cooking proces te versterken door het gelijkmatig distribueren van warmte en vergrendeling in de optimale hoeveelheid vocht, de Signature Collection braadpannen combineert het beste van het verleden met de nieuwste innovaties voor comfort en functionaliteit. Handgemaakt in de Fresnoy-le-Grand gieterij voor bijna een eeuw, hebben Le Creuset braadpannen een vaste waarde in huizen en restaurants over de hele wereld en voor de generaties. Door hun blijvende kwaliteit, brede veelzijdigheid en stijlvolle kleuren zijn ze onmisbaar in de keuken en worden ze gekoesterd rond de eettafel.

Ook bekend als een stoofpan, deze geactualiseerde keuken klassieker verbetert het bereidingsproces door gelijkmatige distributie van warmte en vergrendeling in de optimale hoeveelheid vocht. Met ergonomische handgrepen en een geavanceerd interieur van emaille die bestand is tegen barsten en makkelijk te reinigen is, deze Franse braadpan is Le Creuset’s mix van het beste van het verleden met de laatste innovaties van nu in comfort en functionaliteit.

Specificaties

  • Kleurrijke, duurzame buitenkant emaille bestand tegen barsten en kraken; interieur glazuur is ontworpen om vlekken en dof worden te weerstaan.
  • Zandkleurige binnenzijde van emaille maakt het gemakkelijk om toezicht te houden op het voedsel tijdens het koken, zo voorkom je aanbranden.
  • Extra grote handgrepen zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en een veilige grip.
  • Ergonomische samengestelde knoppen zijn hittebestendig tot 190ºC
  • Ingebouwde deksel stabilisatoren zorgen voor een veilige, niet-glijdende pasvorm
  • Het lichtste gewicht gietijzer van alle premium gietijzeren kookgerei

Elk stuk uit het uitgebreide Le Creuset assortiment van hoogwaardige geëmailleerd gietijzeren kookgerei is ontworpen voor het gemak en de veelzijdigheid van het gebruik, passend bij alle stijlen van koken, alle soorten warmtebronnen en elke stijl van keuken of eetkamer. Lees dit gedeelte voordat je je pan voor de eerste keer gebruikt. De informatie die het bevat zal je helpen het best mogelijke kookresultaat te bereiken.

Geëmailleerd gietijzer is een opmerkelijk en robuuste materiaal dat goed presteert met moderne eisen voor de bereiding van voedsel en koken. Of u nu kiest voor roerbakken, langzaam koken, braden, of een cake bakken, er is altijd een vorm die geschikt is. Gietijzer presteert goed voor zowel langzaam koken of op hoge temperatuur aanbraden.

Gietijzer kan op betrouwbare wijze worden gebruikt op elke warmtebron, inclusief inductie, en met elke oven of grill. Het heeft de mogelijkheid om efficiënt de warmte vast te houden, waardoor er gebruik gemaakt kan worden van de lagere standen van je fornuis of oven. Op de tafel, zal een deksel het eten lang warm houden voor het serveren van tweede porties.

Gietijzer kan ook worden gebruikt om voedsel koud te bewaren. Een gekoelde schotel wordt een ideaal koude gerecht op een hete zomerdag. Het kan ook worden geplaatst in de koelkast voor voedsel opslag.

Hoge temperaturen mag alleen worden gebruikt voor het koken van water voor groenten of pasta, of voor het verminderen van de consistentie van de voorraden of sauzen. Hoge temperaturen mogen nooit worden gebruikt voor het voorverwarmen van een pan voor het verlagen van de warmte voor het koken. Gietijzer houdt de warmte zo efficiënt dat het oververhitting veroorzaakt waardoor voedsel kan verbranden of aankoeken.

De emaille oppervlak is ondoordringbaar en dus ideaal voor opslag van rauw of gekookt voedsel en voor het marineren met zure ingrediënten zoals wijn.

Naar de aanbieding