Le Creuset Koekenpan Les Forgées Ø 20 cm

Le Creuset Koekenpan Les Forgées Ø 20 cm

Verkrijgbaar in 6 uitvoeringen. Van heerlijke omeletten perfect gebraden vlees, de Le Creuset koekenpan uit de Les Forgées serie is gemaakt van gesmeed aluminium, de hard-geanodiseerde afwerking is eduurzaam en bestand tegen de eisen van het dagelijks gebruik. Elke pan absorbeert en verdeelt de warmte gelijkmatig en efficiënt, dus er zijn geen hot-spots tijdens het koken. De speciaal geconstrueerde bodem is voorzien van een roestvrij stalen schijf die extra kracht en stabiliteit geeft aan de pan. Aan de binnenzijde is de koekenpa voorzien van een antiaanbaklaag, een naadloze versterkte coating die niet zomaar zal loslaten of stukgaan. Een pan om jarenlang dagelijks te gebruiken.

Enkele tips voor gebruik van deze Le Creuset koekenpan

  • Gebruik gemiddelde en lage warmte voor de meerderheid van het koken op alle warmtebronnen, en laat de pan geleidelijk en gelijkmatig te verwarmen.
  • Bij braden van vlees, gevogelte of vis, kan in eerste instantie een matig hoog vuur worden gebruikt, maar zodra de pan heet is en het eten is toegevoegd, verlaag dan de warmte.
  • De pan mag nooit worden gebruikt op de hoogste kookstand voor zowel verwarmen of koken. Hoge oppervlaktetemperaturen kunnen het anti-aanbak kookoppervlak beschadigen.
  • Gebruik altijd een kookzone of gaspit die is even groot als de bodem van de pan. Gasvlammen moet altijd beperkt zijn tot het basisvlak en nimmer reiken tot de zijwanden van de pan.
  • Op een glazen kookzone van bijvoorbeeld een indcutie kookplaat til de pan altijd op om deze te verplaatsen. Schuif de pan niet, want dit kan schade aan de kookplaat of de bodem van de pan kan veroorzaken.
  • De maximale veilige temperatuur gebruik oven is 260 graden C. Als ze onder een hete grill staat zorg er dan voor dat er een minimale afstand van 5 cm tussen de warmtebron en de bovenrand van de pan is.

Naar de aanbieding