Le Creuset Tajine Ø 27 cm

Le Creuset Tajine Ø 27 cm

Geïnspireerd door de langzaam gestoofde, zwaar gekruide gerechten uit inheems in Noord-Afrika, deze Marokkaanse Tajine van Le Creuset met een doorsnede van 27 centimeter is een klassiek voorbeeld van vorm en functie. Zijn karakteristieke kegelvormige deksel bevordert een natuurlijke circulatie van stoom en zorgt voor een constante terugkeer van condensatievocht naar de basis van het gerecht, dit zorgt ervoor dat de ingrediënten niet uitdrogen en dat de taaie vezels in stukken vlees mals worden. En omdat het vervaardigd is uit duurzaam gietijzer, houdt de Marokkaanse Tajine de warmte langer vast en kookt voedsel meer gelijkmatig en grondig.

Traditionele Marokkaanse tagines of tajines (het gerecht is genoemd naar de pan) is meestal een combinatie van gestoofd vlees (vaak lam, rund of kip), fruit, wortel groenten, noten, en geurige kruiden zoals kaneel, saffraan en gember. De Tajine van Le Creuset maakt een mooi geschenk en is een unieke aanvulling op de collectie elke thuiskok.

Als onderdeel van de lijn van Le Creuset’s geëmailleerd gietijzer, de pan heeft een laag profiel, en kan tegen hoge warmte, de gietijzeren voet verdeelt de warmte gelijkmatig en zorgt voor een superieure warmte-isolatie – ideaal voor aangaren van gerechten op de kookplaat, maar ook voor het bruinen groenten of vlees vóór het stomen. Het kleurrijke aardenwerken deksel van de tajine vormt een uitstekende afdichting tegen vocht en het houdt de warmte binnen, terwijl de conische vorm helpt het vocht te circuleren hierdoor is er geen noodzaak om het deksel te openen, te roeren of de tajine om te draaien, wat het bereiden van grechten echt eenvoudig maakt.

De Le Creuset Tajine kan worden gebruikt op elke kookplaat en kookzone, inclusief inductie, en kan veilig worden veilig gebruikt worden in de oven (tot 260 graden celsius) of onder de grill voor uitzonderlijke veelzijdigheid. Mooi genoeg voor de keukentafel en toch duurzaam genoeg om zijn levenslange beperkte garantie doorstaan, wel wordt geadviseerd de pannen met de hand wassen voor de beste resultaten.

Eeuwenlang heeft Noord-Afrika toegang gehad tot een groot aantal prachtige kruiden om de regio’s gevarieerde selectie van zeevruchten en vlees aan te vullen. De traditionele manier van koken in Noord-Afrika – de Tajiine – is eeuwenlang gebruikt door koks met als slow-cooking basis met deze kruiden. Bitter weinig water is er nodig om het voedsel vochtig te houden, en het unieke design van de Tajine , de deksel vergrendeld de combinatie van smaken. De basis van dit model, gemaakt van gietijzer, werkt met elke warmtebron zoals gas, keramisch, halogeen, inductie, en Aga-Rayburn-type fornuizen. De lange, omgekeerde kegelvorm zorgt ervoor dat de bovenkant ver van de warmtebronblijft en van het absorberen van de warmte, en deze blijft dus blijft koel om aan te raken. Le Creuset heeft ook vele prachtige Noord-Afrikaanse recepten voor de tajine, met inbegrip van soepen, hoofdgerechten, salades en desserts. Maak een echt traditioneel noord-Afrikaans feest met deze geweldige aanvulling voor de keuken.

Naar de aanbieding